top of page

22 січня у світі відзначають День народження повітряної кукурудзи (попкорну)

Попко‌рн (англ. popcorn), також баранці‌, ба‌хканці, пові‌тряна кукуру‌дза — кукурудзяні зерна, що під час смаження розриваються зсередини.


Європейці дізналися про попкорн у 1630 році 22 січня, коли британські колоністи в Південній Америці прийняли в дар від індіанського вождя Кводекуайна мішок з невідомим гостинцем.

Це й була повітряна кукурудза, з якої виготовляли попкорн. Варто відзначити, що в попкорні містяться антиоксиданти поліфеноли. Їх тут більше, ніж в деяких овочах і фруктах.


Також кукурудза для попкорну містить клітковину і вітамін А, вітаміни групи В і складні вуглеводи. Все це корисно для організму.

Нарешті, в кукурудзі є такий мікроелемент, як атомарне золото, необхідний для роботи головного мозку.


Так що повітряну кукурудзу можна вважати корисною, якщо знати міру.


Comments


bottom of page