top of page

Профілактика рідкісного захворювання– легеневої гіпертензії

25 червня о 12.30 у Львові на території Храму Різдва Пресвятої Богородиці (Сихів) проведуть інформаційну кампанію «День легеневої гіпертензії». Мета – розповісти про цю рідкісну хворобу та її симптоми, а також попередити про ризики для здоров’я та заохотити людей до профілактичних обстежень.

Виїзна бригада медиків в «Містечку здоров’я» безкоштовно проводитиме такі обстеження: ЕХО серця, електрокардіографія; вимірювання артеріального тиску; тестування на Covid-19, гепатит С; визначення індексу маси тіла (ІМТ).

Під час акції можна буде також отримати консультацію сімейного лікаря та кардіолога, рекомендації фахівців про здорові звички та вакцинуватися від інфекцій (зокрема, проти COVID-19, дифтерії та правця). А також навчитися культурі миття рук.

Організатори:

• Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ

• Благодійний фонд «Сестри Даліли»

• Управління охорони здоров’я Львівської міської ради

• Асоціація Легеневої Гіпертензії

• Мережа медичних центрів ВЕСЕЛКА – ТОВ "ПОВНОДІЛ"



Коли: 25 червня 2023 року, неділя з 12.30 до 15.30 години

Де: м. Львів, Майдан Святого Івана Павла II, 1 (на території Храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ (Сихів)


ДОВІДКА

Легенева гіпертензія – рідкісне захворювання легень, яке призводить до серцево-судинної недостатності, трансплантації серця та легень або ж смерті. Може виникнути як в жінок, так і в чоловіків різного віку, а також у дітей.

За даними МОЗ в Україні зареєстровано 539 дорослих і 135 дітей з легеневою гіпертензією. Лікування є дороговартісним та пожиттєвим. Тривалість життя без лікування до 3-х років. Благодійний фонд «Сестри Даліли», Асоціація Легеневої Гіпертензії опікуються дітьми та дорослими із легеневою гіпертензією в Україні.

____________

Захід реалізується у межах регіональної комунікаційної кампанії за підтримки Державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та БФ «Сестри Даліли»

Додаткова інформація:

Андрій Гулей +38 097 693 87 96 guleiandrei81@gmail.com БФ «Сестри Даліли»

Жанна Ліщенко +38 096 442 7762 org.lvivsescentr@gmail.com Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Інформація про організаторів:

Благодійний фонд «Сестри Даліли»

Телефон: +38 097 151 09 01

Благодійний Фонд «Сестри Даліли» заснований 31 березня 2014-го у Львові для допомоги і захисту інтересів дітей та дорослих із легеневою гіпертензією.

Люди з легеневою гіпертензією мають доступ до постійного якісного лікування, медичного обладнання та належної реабілітації. В центрі прийняття рішень – особи з легеневою гіпертензією, які мають необхідні знання та мотивацію для самостійного відстоювання своїх прав.


Державна установа «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»

Адреса: вул. Круп'ярська, 27, м. Львів, 79010 Львівська область, Україна

Телеграм: https://t.me/lviv_cdc

☎️ Приймальня: +380 99 639 80 11

Гаряча лінія: +380 99 639 79 58

Центр є санітарно-профілактичним закладом охорони здоров'я МОЗ України. Центр є основним закладом охорони здоров’я Львівської області з діагностики COVID-19, грипу, кору, краснухи, ботулізму, лептоспірозу, малярії та інших інфекційних захворювань, зокрема, особливо небезпечних інфекцій.

Центр проводить діагностику захворювань, викликаних вірусами, бактеріями, паразитами та найпростішими; проводить вивчення чутливості мікроорганізмів до антибіотиків; лабораторно-інструментальні дослідження факторів навколишнього середовища (вода відкритих водойм, атмосферне повітря, ґрунт), харчових продуктів та питної води, шкідливих факторів виробничого середовища, радіологічні дослідження тощо.

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради


☎️: +38 (032) 260-23-87


Забезпечення реалізації державної політики у галузі охорони здоров’я у межах наданих повноважень через організацію виконання актів законодавства у сфері охорони здоров’я, державних стандартів, критеріїв та вимог, спрямованих на збереження здоров’я і санітарно-епідемічного благополуччя населення. Розроблення заходів щодо профілактики та зниження захворюваності, інвалідності та смертності населення.


Мережа дитячих медичних центрів «ВЕСЕЛКА»


☎️: +38 (067) 736 79 96; +38 (050) 220 12 58


Мережа дитячих медичних центрів ВЕСЕЛКА® працює з 2015 року. Сім днів на тиждень ми допомагаємо батькам у догляді за здоров’ям дітей з перших днів життя і до повноліття. Наша місія – щасливі діти, які дбають про здоров’я з перших кроків та вважають лікаря своїм товаришем.

Коментарі


bottom of page