top of page

Перший крок у відмові від куріння — скласти свій план

Це чудовий інструмент, який дозволить тобі підготуватися до процесу, продумати основні кроки та врахувати потенційні ризики.


Маємо кілька підказок для твого ефективного планування:


 Признач дату відмови від куріння. В ідеалі — протягом двох наступних тижнів, аби мати достатньо часу на підготовку й водночас не відкладати це надовго.

 Повідом родину та друзів про своє рішення — кидати курити простіше з підтримкою.

 Сформулюй та запиши причини, чому ти хочеш кинути курити. Наприклад, турбота про власне здоров’я та здоров’я рідних, фінансові заощадження, бажання змінити стиль життя. У кожного свої причини, тож важливо час від часу повертатися до них й нагадувати собі, навіщо тобі це все.

 Склади перелік ситуацій, коли ти зазвичай куриш, — це допоможе тобі уникати їх надалі.

 Позбався усіх нагадувань про куріння. Викинь з дому, машини та робочого місця усі сигарети, запальнички, попільнички. Також варто випрати одяг, щоб позбавитися запаху тютюнового диму.

 Подумай про нагороди для себе за певні досягнення. Протримався без сигарет місяць? Похвали себе за це невеличким презентом.

 Кидай курити з допомогою. Спробуй групові заняття або консультацію спеціаліста. У разі потреби лікар може призначити нікотинозамісну терапію, яка також є ефективним методом відмови.


Шукай більше деталей, як скласти свій план відмови від куріння, тут: https://stopsmoking.org.ua/section/plan-pripinennia-kurinnia


І пам’ятай: у тебе все вийде!


Comments


bottom of page