top of page

День виключених гаджетів


Щорічно у першу п’ятницю березня (3 березня) увесь світ відзначає День виключених гаджетів “Номофобія” – залежність від мобільного телефону. Намагайтеся відмовитися від користування мобільним телефоном, принаймні на час акції.

Як це зробити? Наприклад, у ці дні виходьте з дому без гаджета. Озирніться навколо – і Ви побачите, скільки дивовижних та цікавих речей вас оточують! Якщо у вас є діти, придумайте активні заняття в колі сім’ї, щоб дітям не було часу та бажання брати до рук телефон.

Щоб зняти зорову втому при роботі з гаджетами, спробуйте:

кожні 20 хвилин дивитися вдалину впродовж 20 секунд;

почергово читати електронні та друковані книги;

зробити у книжках з певною періодичністю нагадування, що потрібно зробити перерву і подивитися у вікно;

уникати використання пристрою на вулиці та в яскраво освітлених місцях, щоб зменшити напругу очей від відблисків екрана;

мінімізувати час використання мобільного телефону, якщо доводиться розмовляти багато;

користуйтесь динаміком телефону – таким чином ви зможете тримати телефон на відстані від голови;

тримайте телефон не ближче 2 м від ліжка, щоб віддалити себе від випромінюваного ним поля;

намагайтеся не розмовляти довше 3-х хвилин. Між розмовами робіть перерви на 15 хвилин. Стежте, щоб загальна кількість розмов за добу не перевищувала 1 годину.

налаштовуйте на комфортний рівень параметри яскравості та контрастності екран пристрою

День виключених гаджетів має за мету звернути увагу людства до залежності від технологій та їх негативного впливу, залучення до одноденного відпочинку поза віртуальним світом, який краде реальне життя.

Цей день – чудова можливість провести час зі своєю родиною, зайнятись спортом, здійснити прогулянку на свіжому повітрі, приділити увагу собі, та зрештою обдумати, наскільки гаджети заважають жити повним та яскравим життям.

Comentarios


bottom of page