top of page

А як Ви розморожуєте продукти?

Продукти не можна розморожувати на столі чи в гарячій воді, а також залишати  при кімнатній температурі більше двох годин. Найкращий, безпечний метод це покласти їжу заздалегідь в холодильник (звечора), при постійній температурі 2-4 градуси. Також можна розморозити: у холодній воді або мікрохвильовій печі. М’ясний фарш, тушковане м’ясо, птиця, морепродукти, можуть лежати в холодильнику при розморожуванні один-два дні перед приготуванням, а свинина чи баранина 3–5 днів. Важливо: коли ви розморожуєте у холодній воді, пакування має бути повністю герметичне, таким чином невеликі порції можуть розморозитися приблизно за годину. Після розморожування продукти потрібно відразу приготувати. Після розморожування в мікрохвильовій печі завжди готуйте відразу. Готувати продукти в замороженому стані безпечно! Це займе значно більше часу ніж після розморожування. Продукти не можна заморожувати повторно після розморожування, їх потрібно приготувати. Готові страви потрібно розморожувати в холодильнику на ніч або використовувати режим «розморожування» в мікрохвильовій печі. Заморожуючи готову їжу, заморожуйте її маленькими  порціями, щоб скоротити час, необхідний для розморожування. Наприклад, потрібно 24 години на кожні 2-2,5 кг їжі.


3 перегляди0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page