top of page

10 правил харчування у спеку

10 правил харчування у спеку від головного державного санітарного лікаря у Львівській області – Наталії Іванченко.

На вулиці спека, а я далі про своє. Про харчування. Їсти майже не хочеться, але не всім).


То що ж їсти? Основна мета - не захворіти)

Влітку, частота гострих кишкових інфекцій зростає пропорційно до підняття температури навколишнього середовища. Львів. Вечір. +30.


Правило 1. Щось зварили, тримаємо за межами холодильника найдовше 2 години. Чим менше, тим краще. Не охолоджується? Ставимо у ємність із водою, допомагаємо швидше охолодитися страві перед тим, як покласти у холодильник.


Правило 2. Готуємо безпосередньо перед вживанням і НЕ ДОЇДАЄМО на другий день - салати, особливо, які заправлені сметаною або майонезом (останній варто взагалі обмежити до мінімуму).


Правило 3. По можливості уникаємо тістечок і тортів з кремом (особливо заварним та вершковим).


Правило 4. НЕ КУПУЄМО м'ясні та кондитерські вироби в місцях несанкціонованої торгівлі, без холодильників.


Правило 5. Зводимо до мінімуму жирні страви.


Правило 6. Ретельно миємо овочі і фрукти перед споживанням. Використовуємо для миття воду гарантованої якості (не з річки, озера чи невідомого джерела!!!).


Правило 7. Уникаємо багатокомпонентних страв.


Правило 8. Готовий до вживання шашлик не складаємо в ємність, в якій перед тим зберігали сирий шашлик в маринаді, навіть, якщо добре помили).


Правило 9. В подорожі не беремо швидкопсувні продукти! Не забуваємо про миття рук!


Правило 10. Морозиво! Можна і потрібно, але помірно, адже, це солодощі, які легко засвоюються організмом, проте, морозиво дозволяє, кажуть, уникнути депресії!


Отже, безпечної спеки і активного споживання безпечної рідини!


Наталія Іванченко – генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України

10 переглядів0 коментарів

Commentaires


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page