top of page

10 правил харчування у спеку

10 правил харчування у спеку від головного державного санітарного лікаря у Львівській області – Наталії Іванченко.

На вулиці спека, а я далі про своє. Про харчування. Їсти майже не хочеться, але не всім).


То що ж їсти? Основна мета - не захворіти)

Влітку, частота гострих кишкових інфекцій зростає пропорційно до підняття температури навколишнього середовища. Львів. Вечір. +30.


Правило 1. Щось зварили, тримаємо за межами холодильника найдовше 2 години. Чим менше, тим краще. Не охолоджується? Ставимо у ємність із водою, допомагаємо швидше охолодитися страві перед тим, як покласти у холодильник.


Правило 2. Готуємо безпосередньо перед вживанням і НЕ ДОЇДАЄМО на другий день - салати, особливо, які заправлені сметаною або майонезом (останній варто взагалі обмежити до мінімуму).


Правило 3. По можливості уникаємо тістечок і тортів з кремом (особливо заварним та вершковим).


Правило 4. НЕ КУПУЄМО м'ясні та кондитерські вироби в місцях несанкціонованої торгівлі, без холодильників.


Правило 5. Зводимо до мінімуму жирні страви.