top of page

І сьогодні — більш детально про перший і основний сектор здорової тарілки – овочі та бобові


Посилання на відео: https://www.facebook.com/reel/7903758799722201

І сьогодні — більш детально про перший і основний сектор здорової тарілки – овочі та бобові.


👆Доведено, що споживання хоча б п'яти порцій овочів на день зменшує ризик виникнення цілої низки захворювань.


🥗 Якщо говорити в грамах, то варто націлюватися на щоденне споживання як мінімум 300 г овочів або 4-5 порцій.


🍅/🥒= Порція приблизно дорівнює 75 г, як невеликий огірок чи помідор.


Основне правило різноманітності овочі і кольорів - створюйте собі так звану «веселку на тарілці». 🥙


І бобові: потрібно приблизно 75 г сухих бобів на день.


Якщо ви не дуже полюбляєте традиційні квасолю, горошок, то раджу спробувати інші варіанти бобових: наприклад, сочевицю, сою, нут.


👉 Орієнтуємося на 5 порцій овочів і одну порцію бобових щодня!


Формуй тарілку здорового харчування!


Comments


bottom of page