В яких продуктах «ховається» надлишок солі, як вибрати корисні альтернативи та формувати здорові харчові звички.
Прихована сіль – це хлорид натрію, який міститься в багатьох продуктах харчування, і про це часто ми можемо навіть не здогадуватися.
Це можуть бути не лише традиційні солоні продукти, а й ті, які ми вважали нешкідливими.
Які продукти містять приховану сіль?

Хліб та випічка: під час виробництва хліба потрібна сіль для підвищення еластичності клейковини.
М'ясні та рибні оброблені продукти: ковбаси, бекон, інші м'ясні напівфабрикати, риба холодного чи гарячого копчення – у складі містять сіль.
Консерви: як м'ясні, рибні, так і овочеві, містять багато солі для збереження продукту.
Соуси та приправи: кетчупи, маринади та інші соуси окрім надмірної солі часто містять підсилювачі смаку. Також сіль в цих виробах можуть приховувати у вигляді глутамату натрію.
Сири: у багатьох видах сирів, особливо таких, як пармезан, фета та чеддер, – багато солі.
Чипси та сухарики.
Домашня консервація.
Як захиститися від прихованої солі?
Виберіть свіжі продукти: замініть консервовані овочі на свіжі чи заморожені.
Відмовтесь від напівфабрикатів: обирайте домашнє приготування замість готових страв.
Готуйте соуси самостійно: використовуйте натуральні інгредієнти замість куплених соусів.
Перевірте етикетки: обирайте продукти з нижчим вмістом натрію.
Прихована сіль у багатьох продуктах харчування може стати серйозною загрозою для нашого здоров'я.
Надмірне споживання солі, а це більше 5 грамів або однієї чайної ложки на день, може призвести до підвищення артеріального тиску, розвитку серцево-судинних захворювань та інших проблем зі здоров'ям.
Зменшення споживання солі – це простий крок, який кожен може зробити для покращення свого здоров'я.
Завтра ми поговоримо про йодовану сіль, як правильно обирати та вживати.
Разом ми можемо досягти значних змін та зробити свій внесок у здорове майбутнє!
Comments