top of page

Холестерин та жири — зло для серцево-судинної системи

Проте це не зовсім так. Холестерин — це жироподібна речовина, яка надходить в організм з харчовими продуктами та має низку корисних функцій, зокрема:  бере участь в синтезі статевих гормонів і жирних кислот  допомагає утворювати вітамін D А шкодить здоров’ю не сам холестерин, а його надлишок. Саме він відкладається в стінках судин, викликаючи атеросклероз — так звані «бляшки», що обмежують або блокують потік крові. Що призводить до підвищення рівня холестерину?  Надмірна кількість насичених жирів (жирні сорти м’яса, птиці, молочні продукти високої жирності тощо).  Продукти із вмістом промислових трансжирів (фастфуд, магазинна випічка, смажені страви, снеки, напівфабрикати).  Натомість ненасичені жири, які містяться в морській рибі, рослинній олії, авокадо і горіхах, допомагають знижувати рівень холестерину й підтримувати здоров'я серцево-судинної системи. Обирай збалансоване харчування та обов’язково контролюй власний рівень холестерину у свого сімейного лікаря   А дізнатися про фактори ризику хвороб серця і судин можна на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ #СтаньНаВартіСвогоСерця  Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».


3 перегляди0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page