Картоплю та інші коренеплоди можна просто замочити у теплій воді та залишити на 15 хвилин, після чого почистити щіткою та промити.
Усі види капусти спочатку очищають від верхнього шару листя, попередньо витримавши у холодній воді кілька хвилин. Цвітну капусту та броколі ділять на суцвіття.
Дрібна зелень (цибуля, кріп, петрушка, щавель та ін.) спочатку звільняється від коріння, потім від жовтого та зіпсованого листя, після цього вимочується в прохолодній воді 15 хвилин. Потім зелень обполіскують у проточній воді.
Виноград миють у проточній воді. Щільні грона потрібно розділити, проте відривати для миття ягоди від плодоніжки не слід – виноград зіпсується швидше.
Вишня, черешня та ягоди смородини миються в друшляку під струменем проточної води протягом 5 хвилин. Також миють малину та полуницю, якщо вони були куплені на ринку.
Nataliya Ivanchenko Timko
Comments