top of page

Термін — «йододефіцитні захворювання» ВООЗ ввела в обіг в 1983 році

Термін — «йододефіцитні захворювання» (ЙДЗ) ВООЗ ввела в обіг в 1983 році. Він охоплює низку гормональних порушень, прямо чи опосередковано пов’язаних з нестачею йоду.

Україна входить до переліку країн із недостатнім споживанням йоду, який потрібен організму для вироблення гормонів щитоподібної залози. Високий ризик йододефіцитних захворювань є у мешканців, зокрема, Львівської області.

Фахівці відділу неінфекційних захворювань Дрогобицького районного відділу Львів-ського обласного центру контролю та профілактики хвороб у межах кампанії з профілактики йододефіциту продовжують візити у торговельні мережі.







Мета — поінформувати населення про продукти, багаті на йод, а також про наслідки йододефіциту.


Біля продуктів харчування, багатих на вміст йоду, розміщуємо смайлики "Містить ЙОД". Найпростіша профілактика дефіциту йоду є споживання йодованої солі. До раціону слід включити: м'ясні та молочні продукти; морепродукти, морську капусту, овочі та фрукти.



1 перегляд0 коментарів

Comentários


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page