Тарілка здорового харчування
- Nadia Verstiuk
- 27 серп. 2023 р.
- Читати 1 хв
Продовжуємо розповідь про Українську тарілку здорового харчування.


Четвертий сектор – це цільнозернові продукти.
- Саме ЦІЛЬНО зернові, тобто продукти з цільного зерна, яке містить зародок, і оболонку, в яких залишаються корисні для нас речовини. В першу чергу, це різноманітні крупи.
- У цьому ж сегменті знаходяться хліб та хлібці, але теж бажано цільнозернові, а не просто посипані зверху зернятками.
- Також макаронні вироби – теж з цільного зерна або з твердих
сортів.
- Тут опинилися горіхи та насіння, про які
теж не варто забувати у щоденному раціоні.
- Скільки ж потрібно їсти цільних злаків щодня (це і каші, і хліб разом)?
Бажано вживати 70 грамів цільних злаків для жінок та 90 грамів – для чоловіків.
Comments