Продовжуємо розповідь про Українську тарілку здорового харчування.
![](https://static.wixstatic.com/media/9b771c_a4e63d4f2b6f4346915514d55213665a~mv2.png/v1/fill/w_800,h_800,al_c,q_90,enc_auto/9b771c_a4e63d4f2b6f4346915514d55213665a~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/9b771c_4c0a5e432f5d4ee8bb2c4690cf010400~mv2.png/v1/fill/w_600,h_394,al_c,q_85,enc_auto/9b771c_4c0a5e432f5d4ee8bb2c4690cf010400~mv2.png)
Четвертий сектор – це цільнозернові продукти.
- Саме ЦІЛЬНО зернові, тобто продукти з цільного зерна, яке містить зародок, і оболонку, в яких залишаються корисні для нас речовини. В першу чергу, це різноманітні крупи.
- У цьому ж сегменті знаходяться хліб та хлібці, але теж бажано цільнозернові, а не просто посипані зверху зернятками.
- Також макаронні вироби – теж з цільного зерна або з твердих
сортів.
- Тут опинилися горіхи та насіння, про які
теж не варто забувати у щоденному раціоні.
- Скільки ж потрібно їсти цільних злаків щодня (це і каші, і хліб разом)?
Бажано вживати 70 грамів цільних злаків для жінок та 90 грамів – для чоловіків.
Comments