top of page

Сьогодні усім ласунам світу можна без усіляких докорів сумління з'їсти шоколадку!


Адже надворі майже професійне свято! Він буває чорний, молочний, білий, десертний, пористий та діабетичний… Його вживають у всіх куточках планети і кличуть його ШОКОЛАД.

Батьківщиною всесвітнього дня шоколаду вважається Франція. Саме французи в 1995 році поклали початок цього свята. В Україні День шоколаду найбільш яскраво святкують у Львові.

Видів шоколаду існує безліч та кожен з нас має свій улюблений. Сьогодні у Всесвітній день шоколаду ми хочемо розповісти кілька важливих фактів про цей продукт. Це допоможе вам зробити вибір на користь чи, навпаки, проти шоколаду.

1. Чорний шоколад містить 50-90% какао-порошку, какао-масло та цукор, молочний – приблизно 10-50% какао-порошку, какао-масло, молоко в певній формі та цукор. До шоколаду нижчої якості можуть також додавати жири, рослинні олії, штучні барвники або ароматизатори. Білий шоколад не містить какао-порошку, та виготовляється просто з какао-масла, цукру та молока.

2. Шоколад захищає серце? Какао багате на рослинні хімікати, які називаються флаванолами, які допомагають захистити серце. Чорний шоколад містить у 2-3 рази більше багатого флаванолом какао-порошку, ніж молочний шоколад.

3. Шоколад та какао не викликають алергію! Часто, цей продукт забороняють їсти дітям через “діатез”. Так, у шоколаді чимало різних сполук і вони можуть викликати у когось алергію. Однак дуже часто “червоні щічки” – це вид дерматиту, але аж ніяк не алергія. Обмежити споживання шоколаду все-таки варто, щоб вберегти здоров’я зубів дитини. Також надмірне споживання солодощів може спричинити появу й інших проблем зі здоров’я, наприклад, ожиріння.

4. Споживання шоколаду, особливо чорного, асоційоване зі зменшенням проявів депресивних симптомів. Вживання шоколаду може збільшувати кількість ендогенних амінів, зокрема, фенілаланіну – нейромодулятора, який бере участь у регуляції настрою людини.

5. Чорний шоколад має високу калорійність (150-170 калорій приблизно у 28 г) і може сприяти збільшенню ваги, якщо його вживати в надлишку.

6. Щоб шоколад дійсно приносив користь та підіймав настрій, його слід вживати в помірній кількості. Купуючи шоколад, обов'язково звертайте увагу на склад: надавайте перевагу шоколаду з вмістом какао 70% і більше у якому відсутні “зайві” інгредієнти: жири, олії, цукор тощо.


Проте, потрібно пам’ятати дотримуватися рекомендацій щодо споживання доданого цукру протягом доби:

• Для дорослих: 50 г (приблизно 10 чайних ложок)

• Для дітей до 18 років: не більше 25 г

 

2 перегляди0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page