top of page

Спалахи гострої кишкової інфекції у Львові: що споживали постраждалі?


Сальмонельоз - інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Інкубаційний період триває від 6 годин до 3-х діб. Проявляється підвищенням температури тіла, блювотою, діареєю, болем у животі. Заразитися сальмонельозом можна через інфіковану їжу, іноді через воду. Найчастіше захворювання виникає в результаті споживання інфікованого м'яса, риби, птиці, яєць, молока. Для знищення бактерій необхідна правильна термічна обробка харчових продуктів. Щоб не захворіти, потрібно: дотримуватися правил особистої гігієни перед приготуванням та вживанням їжі, вживати лише безпечну воду (бутильовану або кип'ячену), вживати продукти після термічної обробки, створити належні умови зберігання продуктів - готові продукти відокремлювати від сирих тощо. Ситуацію щодо двох спалахів гострих кишкових інфекцій у Львові станом на 20 червня 2023 року коментує ІРИНА КУЛІШ – завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України

17 переглядів0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page