Яку користь дає обмеження кухарської солі у раціоні?
– запобігає зростанню артеріального тиску.
– знижує вже підвищений тиск крові у судинах.
– значно зменшує ризик ускладнень, обумовлених високим тиском.
Отже!
1) Обмежте споживання оброблених продуктів – основних постачальників солі – хліб, оброблені м’ясні та рибні вироби (зокрема, ковбаси, шинки), твердий сир, консерви, напівфабрикати;
2) Читайте етикетки! Чим ближче до початку списку інгредієнтів
розташована сіль, тим більший її вміст. Це правило працює і для будь-якого іншого інгредієнту.
3) Коли готуєте вдома, використовуйте менше солі, а більше приправ та зелені.
4) Використовуйте йодовану сіль, замість звичайної.
Отже, не варто повністю відмовлятися від солі, але дуже критично обмежити її споживання до 5-ти грамів на день, і це включно із сіллю, що «ховається» в оброблених продуктах.