top of page

Продовжуємо розмову про шкоду солі та профілактику інсультів

Яку користь дає обмеження кухарської солі у раціоні?

– запобігає зростанню артеріального тиску.

– знижує вже підвищений тиск крові у судинах.

– значно зменшує ризик ускладнень, обумовлених високим тиском.

Отже!

1) Обмежте споживання оброблених продуктів – основних постачальників солі – хліб, оброблені м’ясні та рибні вироби (зокрема, ковбаси, шинки), твердий сир, консерви, напівфабрикати;

2) Читайте етикетки! Чим ближче до початку списку інгредієнтів

розташована сіль, тим більший її вміст. Це правило працює і для будь-якого іншого інгредієнту.

3) Коли готуєте вдома, використовуйте менше солі, а більше приправ та зелені.

4) Використовуйте йодовану сіль, замість звичайної.


Отже, не варто повністю відмовлятися від солі, але дуже критично обмежити її споживання до 5-ти грамів на день, і це включно із сіллю, що «ховається» в оброблених продуктах.