top of page

Правила харчової безпеки

Сьогодні Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України продовжує розповідати про правила харчової безпеки.

Правило 2 – Відокремлюйте сире від готового

Щоб уникнути так званого перехресного зараження, відокремлюйте сире м’ясо, птицю, рибу та морепродукти від інших продуктів та готових страв.

· Для обробки сирих м’яса та риби використовуйте окреме кухонне приладдя (ножі, дошки), аніж для обробки інших продуктів. Ретельно мийте та висушуйте посуд, в якому знаходились сирі продукти, перш ніж покласти туди іншу їжу.

· Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб виключити можливість контакту між сирими та готовими стравами.

· У холодильнику сирі морепродукти та м’ясо мають бути розміщені нижче, аніж овочі, фрукти та готові страви.


4 перегляди0 коментарів

Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page