Сьогодні Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України продовжує розповідати про правила харчової безпеки.
Правило 2 – Відокремлюйте сире від готового
Щоб уникнути так званого перехресного зараження, відокремлюйте сире м’ясо, птицю, рибу та морепродукти від інших продуктів та готових страв.
· Для обробки сирих м’яса та риби використовуйте окреме кухонне приладдя (ножі, дошки), аніж для обробки інших продуктів. Ретельно мийте та висушуйте посуд, в якому знаходились сирі продукти, перш ніж покласти туди іншу їжу.
· Зберігайте продукти у закритому посуді, щоб виключити можливість контакту між сирими та готовими стравами.
· У холодильнику сирі морепродукти та м’ясо мають бути розміщені нижче, аніж овочі, фрукти та готові страви.
ความคิดเห็น