Сьогодні генеральний директор Наталія Іванченко взяла участь у Круглому столі «На шляху до елімінаціі трансжирів у харчових продуктах: результати проекту з тестування вмісту трансжирів та розбудова потенціалу в Україні».
Оскільки фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб брали участь у реалізації проекту генеральна директорка доповідала про наш досвід.
До речі, зі смаколиків, які досліджувались, у 30% виявлено перевищення допустимого вмісту трансжирів. Отже, надаємо перевагу «домашнім» стравам.
PS. Відповідно до нормативів норма трансжирів повинна бути не більше 2 г на 100г жиру. В яких продуктах можуть бути трансжири? В тортах, панічні, шаурмі, соленій та солодкій випічці, маргарині.
Проєкт організований World Health Organization Ukraine
コメント