top of page

Лікувальне харчування при онкозахворюваннях

Рак – одна з основних медичних проблем людства і науковці всього світу працюють над збільшенням ефективності лікування та пошуком нових підходів до нього.Операції, променева терапія та медикаментозне лікування — це не все, чого потребують люди з онкологічними хворобами. Важливий цілісний підхід у піклуванні про пацієнтів і пацієнток.

Підраховано, що від 10 до 20% пацієнтів з онкологічними хворобами помирають не через пухлини, а через недостатнє отримання поживних речовин. Мальнутриція (недостатнє отримання чи засвоєння поживних речовин) під час терапії раку може бути наслідком як хірургічного втручання, так і хімієтерапії та одного з її наслідків – анорексії. Крім того, недостатнє харчування також впливає і на ефективність лікування та реабілітації.


Україна слідкує за всіма новітніми дослідженнями та розробками і цього січня Міністерство охорони здоров’я затвердило новий стандарт медичної допомоги (https://bit.ly/49oZCSR) — «Нутритивна підтримка при онколо-гічних захворюваннях у дорослих».

Він дає медикам чіткі інструкції з лікувального харчування і саме вони можуть бути визначальними у порятунку життя, і точно зроблять лікування ефективнішим.




10 переглядів0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page