Цукор. Їжте не більше 50 г цукру (10 чайних ложок) на день. Але прагніть до зменшення цієї порції ще вдвічі - до 25 г.
Пам'ятайте, що цукор є не лише в солодощах, а й у напоях і продуктах харчування.
Сіль. Переходьте на йодовану сіль. Споживання солі за добу не має перевищувати 5 г (1 чайна ложка).
Зверніть увагу. Якщо на етикетці сіль на початку списку - її в продукті забагато.
Жири. Замість сала та вершкового масла використовуйте корисні рослинні олії: соняшникову, кукурудзяну, лляну, оливкову.
Відмовтесь від шкідливих трансжирів, які на етикетці позначають як «частково гідрогенізовані жири» або «кулінарний» чи «кондитерський» жир. Вони є у цукерках, тістечках, печиві та тортах.
Формуємо тарілку здорового харчування!
Comments