Успенський піст – один із найсуворіших постів. За суворістю прирівнюється до Великого посту перед Великоднем. Тому заборонено їсти м’ясні продукти, птицю, яйця і молочні продукти.
Що можна їсти в Успенський піст:
• понеділок, середа, п'ятниця - суха їжа;
• вівторок і четвер - гаряча їжа без олії;
• субота і неділя - гаряча їжа з олією і вино;
• на десерт можна пекти пироги з варенням чи свіжими фруктами.
Для пісних пирогів підійде дріжджова основа або на олії та крохмалю. Якщо хочеться солодкого, до пісного меню також доцільні корисна пастила чи курага.
Із графікау харчування зрозуміло, що понеділок, середа і п'ятниця – найсуворіші і найважчі дні. Віряни можуть їсти сирі овочі та фрукти, горіхи, сухофрукти, мед, хліб, сіль, мед і запивати їх водою.
Загалом, враховуючи температуру повітря влітку, важливо трохи обмежити себе у "важкій" їжі.
Крім того, коли закінчується Успенський піст не можна одразу об'їдатися, тому звичну їжу варто вводити в раціон поступово.
❗️ВАЖЛИВО: люди похилого віку, вагітні жінки та віряни з хронічними захворюваннями повинні порадитися зі своїм лікарем, перш ніж дотримуватися посту.
Суворий календар харчування створений для ченців, а миряни можуть полегшити правила.
Детальніше про харчування під час посту – за посиланням: https://moz.gov.ua/uk/chi-korisno-dotrimuvatis-postu-i-jak-ce-robiti-pravilno
Opmerkingen