Як правильно увійти у Великий піст
Якщо Ви ніколи не постили, важливо грамотно «входити» у піст. Це означає, що вже напередодні посту потрібно намагатися виключати важку їжу та налаштовувати свій організм на обмеження.
Важливо не довести свій організм до виснаження чи хвороби. Пісний режим харчування повинен забезпечувати надходження в організм необхідних для життєдіяльності організму поживних речовин.
Є декілька правил посту, яких треба дотримуватися, щоб не завдати шкоду здоров'ю:
Їжте невеликими порціями 6–7 разів на добу
Пийте багато води.
Додайте в раціон грибів і бобових.
Не ігноруйте каші.
Щодо продуктів, від яких варто утриматися, інформація істотно різниться.
Переважно, це м'ясо та м'ясна продукція: копченості, шинка, ковбасні вироби; яйця та продукти, у складі яких вони використовуються; молочна продукція: кефір, молоко, ряжанка, йогурт, вершкове масло, сири, сметана, а також страви, у складі яких вони використовуються; фастфуд, шоколад, здоба;
алкоголь;
Щодо риби та рослинної олії зустрічаються різні тлумачення.
Які продукти можна 100% їсти у піст:
злаки та каші на воді без вершкового масла;
овочі та фрукти;
чорний хліб або хлібці;
бобові, баклажани та цукіні, горіхи та гриби;
кольорова та брюссельська капуста, броколі, спаржа;
всі види зелених салатів;
сочевиця, нут, горох, соя, квасоля, боби — головні джерела білка;
соняшникова олія (в дозволені дні);
хлібобулочні та кондитерські вироби, в складі яких немає молочної продукції та яєць;
мед.
НЕ МОЖНА постити людям з хронічними хворобами, вагітним та людям в період гострих захворювань.
Наші захисники повинні бути сильними та енергійними. Ми за них попостимо та будемо молитись!
Піст повинен бути в душі. Найважливішою, як на мене, є молитва.
Здоров'я завжди слід берегти та зміцнювати!
Comments