top of page

Для тих, хто планує дотримуватись правил харчування під час Посту

Як правильно увійти у Великий піст

Якщо Ви ніколи не постили, важливо грамотно «входити» у піст. Це означає, що вже напередодні посту потрібно намагатися виключати важку їжу та налаштовувати свій організм на обмеження.

Важливо не довести свій організм до виснаження чи хвороби. Пісний режим харчування повинен забезпечувати надходження в організм необхідних для життєдіяльності організму поживних речовин.

Є декілька правил посту, яких треба дотримуватися, щоб не завдати шкоду здоров'ю:

Їжте невеликими порціями 6–7 разів на добу

Пийте багато води.

Додайте в раціон грибів і бобових.

Не ігноруйте каші.

Щодо продуктів, від яких варто утриматися, інформація істотно різниться.

Переважно, це м'ясо та м'ясна продукція: копченості, шинка, ковбасні вироби; яйця та продукти, у складі яких вони використовуються; молочна продукція: кефір, молоко, ряжанка, йогурт, вершкове масло, сири, сметана, а також страви, у складі яких вони використовуються; фастфуд, шоколад, здоба;

алкоголь;

Щодо риби та рослинної олії зустрічаються різні тлумачення.

Які продукти можна 100% їсти у піст:

злаки та каші на воді без вершкового масла;

овочі та фрукти;

чорний хліб або хлібці;

бобові, баклажани та цукіні, горіхи та гриби;

кольорова та брюссельська капуста, броколі, спаржа;

всі види зелених салатів;

сочевиця, нут, горох, соя, квасоля, боби — головні джерела білка;

соняшникова олія (в дозволені дні);

хлібобулочні та кондитерські вироби, в складі яких немає молочної продукції та яєць;

мед.

НЕ МОЖНА постити людям з хронічними хворобами, вагітним та людям в період гострих захворювань.

Наші захисники повинні бути сильними та енергійними. Ми за них попостимо та будемо молитись!

Піст повинен бути в душі. Найважливішою, як на мене, є молитва.

Здоров'я завжди слід берегти та зміцнювати!



Comments


bottom of page