top of page

А Ви полюбляєте молочні продукти?

Щоденне споживання декількох порцій молочних або кисломолочних продуктів більше ніж на 50% задовольняє потребу у кальції та також постачає вітамін А, вітаміни групи В, цинк і селен.

ü Кальцій, який споживається у складі молочних продуктів, має найбільш повноцінне засвоєння. Належне споживання кальцію забезпечує здоров’я кісток та зубів, функціонування нервової системи та згортання крові.

ü Споживання молочних продуктів асоційоване з низьким ризиком небезпечних захворювань – серцево-судинних, раку та цукрового діабету.

ü Розумним вибором є вживання несолодких молочних та кисломолочних продуктів помірної та низької жирності.

ü Цільовий рівень щоденного споживання молочних та кисломолочних продуктів становить 2,5-3 порції на добу.

Молочний або кисломолочний продукт рекомендований розмір порції:

Одна склянка молока (250 мл)

Одна порція йогурту (200 мл/200 г)

40 г твердого сиру

120 г домашнього сиру

Більше організм засвоїти НЕ ЗМОЖЕ!


Comentários


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page