Щоденне споживання декількох порцій молочних або кисломолочних продуктів більше ніж на 50% задовольняє потребу у кальції та також постачає вітамін А, вітаміни групи В, цинк і селен.
ü Кальцій, який споживається у складі молочних продуктів, має найбільш повноцінне засвоєння. Належне споживання кальцію забезпечує здоров’я кісток та зубів, функціонування нервової системи та згортання крові.
ü Споживання молочних продуктів асоційоване з низьким ризиком небезпечних захворювань – серцево-судинних, раку та цукрового діабету.
ü Розумним вибором є вживання несолодких молочних та кисломолочних продуктів помірної та низької жирності.
ü Цільовий рівень щоденного споживання молочних та кисломолочних продуктів становить 2,5-3 порції на добу.
Молочний або кисломолочний продукт рекомендований розмір порції:
Одна склянка молока (250 мл)
Одна порція йогурту (200 мл/200 г)
40 г твердого сиру
120 г домашнього сиру
Більше організм засвоїти НЕ ЗМОЖЕ!
#МиПрацюємоЩобВиБулиЗдоровіЛьвівський Лаб.центрЛьвівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України
Comentários